מכון "הלב", בית חולים איכילוב

קמפוסים ומוסדות ציבור

מכון "הלב", בית חולים איכילוב

בניין קרדיולוגיה הינו פרויקט ייחודי בתחומו בשל חיבורו האינטגראלי לרקמה העירונית שסביבו. במהלך התכנון הושם דגש מיוחד ליצירת רחבת אירוח וקבלה גם לבאי בית החולים ולעוברי אורח, בחזית המבנה המונוליטי. הרחבה עשויה דק עץ איפאה ובו משולבים פסי אור דקים וארוכים המאזכרים את הדפס הזכוכית התזזיתי שמעטר את הבניין וחוזרים ומהדהדים בתאורת הפנים של בית הקפה.

רחבת הכניסה עומדת בין החזית המערבית של מבנה הקרדיולוגיה הטובלת בבריכה אקולוגית צרה וארוכה בצד אחד ומדרכה ציבורית עם שורת עצי פיקוס וותיקים מצד השני. בית קפה קטן יושב על הרחבה ומציע מקום מפגש עירוני כמו גם מקום לאתנחתא לשוהי בית החולים.

חזונו של בית החולים כלל יצירת רצף עירוני לאורך התפר בין המתחם לשדרות ויצמן, מה שחייב פתרונות תכנוניים יצירתיים על מנת להתגבר על הדרישות הביטחוניות הגבוהות. כך לדוגמא הבריכה האקולוגית שתוכננה לאורך החזית, משמשת לא רק לנוי, אלא גם כאלמנט גידור והפרדה והכניסה לתוך המבנה מתרחשת באופן דיפוזי דרך רחבת בית הקפה אשר מטשטשת את מערך הבידוק הקפדני של בית החולים. 

אדריכלים: ארד שרון אדריכלים, רני זיס אדריכלים

שנה: 2012
לקוח: המרכז הרפואי סוראסקי (בית חולים איכילוב)
צוות: מריה יופן-סמואל
סטטוס: הושלם