בניין סטון

קמפוסים ומוסדות ציבור

בניין סטון

בניין המנהלה ע"ש סטון נמצא בסמוך לשער הכניסה הראשי של המכון.

במסגרת שיפוץ הבניין הוחלט לשפץ ולתכנן מחדש גם את המרפסת הגדולה וגם את הכניסה הראשית בקומת הקרקע.

בתכנון המרפסת נלקחו בחשבון פתרונות הנדסיים ליצירת שטחי גינון על גבי תקרה בעזרת תכנון רצפה צפה. כמו כן הוחלט לשטח את אלמנט החדרת האור למפלס הקרקע כדי לקבל מראה המשכי בכל שטחי המרפסת. 

המרפסת עוצבה למראה ייצוגי ומודרני בעזרת שימוש באדניות מקורטן ובאריחי בטון, תוכננו בה אזורי שהייה ונלקחה בחשבון החשיבות הגדולה של המבטים הפתוחים מהמרפסת כלפי המכון. בשטחים המגוננים במרפסת נשתלה צמחיית סוקולנטים ועשבוניים חסכונית במים אשר מעשירה את מגוון הצומח הקיים במכון והופך אותה לפינה ייחודית בו.

בקומת הקרקע הורחב שביל הגישה ורוצף מחדש באבן גרניט, שולבה בו בריכה אקולוגית צרה וארוכה והוחלפו גופי התאורה המלווים אותו.

אדריכלות :  א.ר. גרינברג אדריכלים בע"מ

 

 

שנה: 2017
לקוח: מכון ויצמן למדע