בית חינוך משותף שער הנגב

קמפוסים ומוסדות ציבור

בית חינוך משותף שער הנגב

התכנון הנופי של  בית חינוך שער הנגב, כלל יצירת חצר בית ספר, תוך יישום עקרונות חברתיים, רעיונות עיצוביים ופתרונות סביבתיים ובד בבד נתינת מענה לצרכים הביטחוניים הייחודיים, בשל מיקום בית הספר בצפון הנגב, סמוך לרצועת עזה.

הפיתוח תוכנן בקווים זורמים ופיסוליים, כך שהשבילים עוטפים את מבני הבטון ומרככים אותם. בנוסף, עשרים ושש מבני מגוניות פוזרו במרחב החצר וסביבן נשתלו מטפסים, שעם הזמן יכסו את המבנים הביטחוניים.

השלד המרכזי של החצר מורכב ממדשאות שעיצובן הטופוגרפי יוצר מקומות התכנסות מסוגים וסדרי גודל שונים. החל מישיבה אינטימית וכלה בהתכנסות כלל בית-ספרית.

בחצר משולבים מתחמים נושאיים - גן ארכיאולוגי שנושאו מעגל החיים ובו התלמידים המבקרים בגן עוברים בין מוצגים בנושא חיי היום יום, בניה, אדריכלות וקבורה. הגן הגדול, כולל חממה לימודית אקולוגית, כיתות חוץ, חלקות עיבוד, כרמים ומטעים של עצי פרי ותועלת. ובעתיד מתוכנן מתחם נוסף של מתקני כושר וספורט.

הצמחייה שנבחרה הינה באופי מקומי, ים-תיכוני. בנוסף לשיקולים הפרגמאטיים של שימוש בצמחייה עמידה, בתחזוקה נמוכה, חסכונית במים, לא אלרגנית או רעילה ולא קוצנית, נבחר כרעיון תכנוני מוביל, הדגשת הקשר לארץ ולמסורת ולשם כך, שולבה בגן צמחייה בעלת ערך חינוכי, עם זיקה ארץ-ישראלית - יהודית.

אדריכלות: מנספלד-קהת אדריכלים, יובל גני אדריכלים

שנה: 2012
לקוח: מועצה אזורית שער הנגב
צוות: סיון מדינה
סטטוס: הושלם שלב א