גן יפני, מכון ויצמן למדע

קמפוסים ומוסדות ציבור

גן יפני, מכון ויצמן למדע

הגן היפני נמצא בסמוך לבנין ויקס ההיסטורי, בקרבת הכניסה הראשית למכון ויצמן.

הגן הוקם כחלק משינוי ייעודו של בנין ויקס מספריה למרכז כנסים ומבקרים, במטרה להוות לו כניסה מזמינה, חצר פתוחה כרקע ולמבט מהבנין, ורחבת בית קפה פתוחה הפועלת ביחד עם מבואת הכניסה ואזור בית הקפה.

בגן שולבו עקרונות שמקורם בגנים יפניים; 

שימוש בחומרים טבעיים, המסמלים חיבור לטבע ולאדמה, תוך שילוב פרטי ריצוף וקירות מאבן טבעית, המתאימה לצבעי המקום השורשיים, שילוב אלמנט מים המסמל זרימה, מחזוריות, וצלילי פכפוך עדינים המלווים את חווית השיטוט בגן. 

חשיבות גדולה בתכנון הושמה למבטים, גם בתוך הגן וגם מחוצה לו. מיקום הגן במקום גבוה איפשר יצירת מבט פתוח אל גן גסטטנר הותיק, הצמוד אליו, משחקים של מיסוך, הסתרה, ופתיחה, יצרו מוקדי עניין בתוך הגן עצמו.

הצמחייה תוכננה תוך השתלבות בקיים, סביב עצים בוגרים, ועל-ידי שימור צמחייה אופיינית, שהוצאה, נשמרה והוחזרה כחלק מתכנון הצמחייה החדש. כתמי צבע בולטים שולבו בנקודות חשובות.

כל אלו יצרו גן מינימליסטי, העוטף את הבנין, ומהווה המשך נופי רציף לגנים המרשימים שמקבלים את פני הבאים למכון.

שנה: 2011
לקוח: מכון ויצמן למדע
צוות: בהא מילחם