?

Jubilee Square, Weizmann Institute of Science

Campus & Public

Jubilee Square, Weizmann Institute of Science

The Jubilee square is situated on and supports a central view and walking axis in the institute, which connects the heart of the historic campus to the science garden. The square is composed of repeated courtyards; each one is dedicated to a different donor of the institute. Each courtyard is designed in a unique way and created a different kind of space and together they create a complete square, characterized by different compositions, a sense of intimacy with openness, and curious atmosphere which attracts the visitors from one space to the other.

The complex also includes a grove, planted in a parallel grid to that of the square courtyards. Together they serve as a symbol for the orange groves of the early settlement of "Rehovot". The square is defined by a cafeteria watching over the grove and courtyards and wonderfully represents one of the institute's design principals by forming a strong connection between the exterior and interior.  

Client: Witzman Institute Of Science

Architecture: lerman architects

Sculpture: Dan Reizinger

Year: 2000

?